kosarka

Petar Radović je sedeo na klupi Borac Mozzarta protiv Crvene zvezde

Veoma mladi košarkaš Borac Mozzarta Petar Radović (05.11.2007.), u nedelju uveče, bio je na klupi svog tima u duelu sa Crvenom zvezdom. Svojim odnosom na treninzima, talentom i igrama koje pruža za KK Mladost zaslužio je da se nađe u rosteru prvog tima Borca. Inače, na prve dve utakmice, za seniorski sastav Mladosti, koji se takmiči u 1.MRL Zapad, sjajni Petar Radović je postigao 35 pa 30 poena.

„Igramo srpsku ligu, a na dvojnu smo registrovali Jakova Tatića, Stefana Jankovića i Petra Radovića. Planu smo dobili sa 102:97, a u trijumfu najbolji strelci bili su Radović (30), Janković (25) i Tatić (23). Od Ivanjice smo izgubili sa četiri poena razlike što je razumljivo jer u tim ubacujemo kadete koji su bili prvaci Srbije, a koji su 2008. godište. U vatru smo bacili Aleksu Obrenića, braću Zekavica (Bogdan, Vukašin) i Damjan Radulović. Baziramo se na mladim snagama, nema starijih igrača, a cilj je da se ostane u ligi i razigraju mladi igrači. Borac Mozzart i Mladost su uspostavili dobru sportsku saradnju“, konstatuje Dule Radović.

Narednu utakmicu mladi sastav Mladosti igra u Jagodini (petak, 19.00 časova), a ekipa Jagodine je, uz Ivanjicu, favorit za plasman u viši rang. Interesantno, Radovića juniora u Mladosti trenira dugogodišnji igrač i trener iz Čačka, dobro poznato ime, Dule RadovićPetrov tata.