kosarka

Kadetska ekipa Borca poražena na svom parketu od Vojvodine

U 14. kolu Triglav kadetske lige Srbije ekipa koju sa klupe predvodi Vladimir Zlatanović dočekala je na parketu Dvorane kraj Morave novosadsku Vojvodinu. Posle 40 minuta nadmetanja slavio je gostujući tim, koji je pobedio rezultatom 63:84 (12:20; 18:23; 17:21; 16:20).

Utakmica je započela u ujednačenom ritmu. Nakon četiri vezana poena domaćina, gosti su uzvratili istom merom. Od tog momenta, pa narednih nekoliko minuta, vladao je pravi rezultatski egal. Ali kada se učinilo da će tako potrajati do kraja deonice, Vojvodina je dodala gas, pa je u završnici uspela da veže nekoliko kvalitetnih napada, zahvaljujući kojima je došla do prednosti od osam poena (12:20).

Drugi kvartal, baš kao i prvi, efikasnije je započeo Borac. Vezao je dva dobra napada, pa je tako prepolovio deficit. Iako je ,,pokazao zube“, nije uspeo da istopi zaostata. Štaviše, Vojvodina je adekvatno odgovorila, pa je nastavila da vodi, a čak je došla i do prve dvocifrene prednosti (19:30). Posle novog tajm auta u igri Čačana ništa se krucijalno nije promenilo. Vojvodina je i dalje diktirala tempo, pa je čak povećala suficit na +15 (19:35). Do odlaska u svlačionicu gosti su sve konce igre držali u svojim rukama, pa su posle 20 minuta bili zadovoljniji tim.

Kako je završila prvo, Vojvodina je krenula drugo poluvreme. Sve vreme je imala na svom kontu dvocifrenu prednost, a rivalu nije dozvoljavala ni na trenutak da je ugrozi. S druge strane, Borac se iz petnih žila trudio da uhvati priključak, jer je do kraja imao sasvim dovoljno vremena za preokret. Ali kako su minuti neumitno prolazili, a do promene odnosa snaga nije dolazilo, sve manje je bilo šanse da će se to i desiti. Nakon 30 minuta nadmetanja, gosti su posedovali zavidan kapital (47:64), pa su bili na korak od pobede.

Završnu četvrtinu Borac startovao sa namerom da pokuša da preokrene postojeće stanje na parketu. Ali koliko god da se trudio, to mu nije polazilo za rukom. Doduše, jeste umanjio deficit (55:65), ali ne toliko da ugrozi protivnika. Na kraju se ispostavilo, to je bio poslednji trzaj domaćina. Do kraja susreta Vojvodina je igrala taman toliko da ne dopusti neko iznenađenje, pa je na koncu susreta osvojila dva značajna boda.

Kod Borca najefikasniji pojedinac bio je Krunić sa 18 poena. Dvocifreni učinak imao je još samo Radović, koji je postigao 15 poena. U redovima Vojvodine posebno su se istakli Veković Mantok sa 25, odnosno 24 poena.

U narednoj rundi Borac će po drugi put ove sezone odmeriti snagu sa gradskim rivalom, ekipom Mladosti. Taj meč je planiran za predstojeći vikend.

Borac Mozzart: Đorđević 4, Erić, Nikolić, Zarić, Filipović 5, Radović 15, Krunić 18, Medić 4, Klenkovski 5, Petrović 9, Mihić 3, Savičić.

Vojvodina mts: Ivetić, Mantok 24, Vukonjanski 4, Veković 25, Kalem 4, Mirković 18, Cimbaljević 3, Lisinac, Zogović 6, Pejin.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin