ostalo

Biciklista Borca Dejan Cogoljević drugi na otvaranju sezone u Mađarskoj

Na otvaranju ovogodišnje biciklističke sezone u Mađarskoj u seniorskoj konkurenciji Dejan Cogoljević osvojio je drugo mesto.

Ovogotišnja trka kojom je otvorena biciklistička sezona u Mađarskoj bio je četvrti Kajdač kup u okolini Seksarda. Trka je okupila veliki broj biciklista iz Mađarske, ali iz okolnih zemalja. Biciklisti Borca nastupili su u seniorskoj, juiorskoj i kadetskoj kategoriji.

U trci dana, seniori su vozili stazu dugu 109km. Na polovini staze odvojila se vodeća grupa od devet takmičara u kojoj je bio i Dejan Cogoljević. Na oko 30km pre cilja iz te grupe odvojio se srpski profesionalac Veljko Stojnić iz mađarskog Lotus tima, koga je jedino Cogoljević uspeo da prati. Njih dvojica složno su išli zajedno do cilja , a u finišu Stojnić je bio bolji i osvojio prvo mesto, dok je Cogoljević bio drugi. Ovo je lep nagoveštaj ovogodišnje sezone za mladog Cogoljveća, jer je ovo njemu tek druga godina u elitnoj konkurenciji. Drugi Borčev senior Boško Veličić trku je završio u glavnoj grupi.

Juniori su vozili istu stazu sa seniorima, a Vukašin Jovančević trku je završio u glavnoj grupi u vremenu pobednika juniorske trke.

Kadeti su vozili trku dugu 65km, a Stefan Vučićević je trku završio u vremenu pobednika u glavnoj grupi.

Sledeći nastup seniori Borca imaće na seriji trka u Sloveniji iz kalendara EURO TOURA od 17. do 22. marta.

Najmlađi takmičari Borca nastupiće na prvom Kupu Srbije u MTB-u u Kragujevcu 17. marta.

Otvaranje sezone na drumu u Srbiji biće trka za Kup Srbije u Erdeviku 30. marta.