fudbal

Zoran Zoćo Savić podučava mlade naslednike među stativama: Kvalitetan golman se stvara godinama

 Trener golmana u prvom timu Borca Zoran Savić, prihvatio je predlog rukovodstva kluba, pa je i pored angažovanja u seniorskom pogonu prionuo na rad sa golmanima mlađih uzrasnih kategorija.

Kako je navedeno iz FK Borac 1926, želja kluba je da se u narednom periodu unapredi ovaj veoma bitan segment rada i da Čačak ponovo postane rasadnik kvalitetnih čuvara mreže koji će naslediti legendarne Pušeljića, Avramovića, Panića, Vojičića, Savića, Petrića i ostale koji su napravili sjajne golmanske karijere, kako kraj Morave tako i u drugim fudbalskim sredinama.

  • Kvalitetan golman se stvara godinama. Zato je veoma bitno dugo I studiozno raditi sa ovom kategorijom igrača, bez kojih se faktički ne može. Stara izreka kaže da je dobar golman faktički pola tima, zato želimo da u narednom periodu iz naše omladinske škole iznedrimo čuvare mreže koji će biti pravi stub našeg prvog tima. Sa zadovoljstvom sam se prihvatio ovog, mogu reći, dodatnog posla u klubu, svestan da sve strukture rade u pravom smeru ka povratku Borca na neke stare staze – rekao je trener golmana Borca 19226 Zoran Zoćo Savić.

Poput mnogih klinaca i Zoćo se početkom osamdesetih godina obreo na stadionu kraj Morave. Prošao je kroz sve mlađe selekcije Borca. Bio je član generacije sa početka devedesetih koja je prva u istoriji kluba i čačanskog fudbala izborila status prvoligaša u to vreme. Nakon toga je gradio karijeru u inostranstvu, a već nekoliko sezona je u stručnom štabu čačanskog srpskoligaša zadužen za rad sa golmanima. Nema sumnje da će mladi i talentovani dečaci imati od koga da uče kako se čuva mreža svog kluba.