kosarka

Mijatović: Na Nikolića i Manojlovića ozbiljno računamo sledeće sezone

 U drugom susretu finala razigravanja AdmiralBet Super lige Srbije košarkaši Borca gostovali su u Železniku domaćem FMP-u. Pošto su poraženi kod kuće, Čačani su došli u prestonicu sa namerom da pokušaju da iznenade rivala i tako produže seriju. Ipak, zbog skraćenog rostera u toj intenciji nisu bili uspešni, tako da su doživeli novi poraz, kojim su završili sezonu u domaćem takmičenju. Što se tiče konačnog rezultata, isti je glasio 111:90 (21:22; 33:25; 30:24; 27:19).

Dejan Mijatović, strateg Čačana, još jednom je naveo igrače na koje nije mogao da računa.

  • Kao što je dobro poznato, još u prvom meču smo imali personalnih problema. Igrali smo od početka bez Tomaševića, onda je izostao Rebrača, a zatim smo ostali lišeni pomoći Čarapića, a na kraju i Talića. Bez obzira na te nedaće, uvek imamo odgovornost da odigramo maksimalno dobro. Na kraju, kvalitet i duža rotacija FMP-a došli su do izražaja. Zasluženo ide u finale na Crvenu zvezdu. Polako privodimo kraju sezonu i sumiramo dosadašnji rad. U Superligi smo, pre svega, hteli da pružimo šansu Nikoliću i Manojloviću, igračima na koje ozbiljno računamo sledeće sezone – rekao je Mijatović.

Nemanja Todorović, kapiten Borca, smatra da ekipa nema za čim da žali, jer je pružila najbolje što je u ovom momentu mogla.

  • Pre svega, želim da čestitam FMP-u na zasluženoj pobedi. Što se tiče nas, ovu utakmicu smo odigrali sa samo četvoricom seniora, jednim juniorom, a ostali igrači su kadeti. Iako smo poraženi, dali smo sve od sebe, tako da možemo da budemo zadovoljni. Ono što je najbitnije jeste da smo pružili svoj trenutni maksimum – kazao je Nemanja Todorović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin