atletika

Atletičarka Slobode Anđela Obradović ostvarila normu za Svetsko prvenstvo za juniore u Limi

Na Međunarodnom atletskom mitingu u Baru u Crnoj Gori atletičarka Slobode Anđela Obradović u disciplini bacanje kugle rezultatom 14,57m ostvarila je lični rekord, pobedu, a tim rezultatom ispunila je normu za Svetsko prvenstvo u konkurenciji juniora, koje se održava od 26. do 31. avgusta u glavnom gradu Perua Limi.

Anđela i njen trener Slobodan Nidžović vratili su se sa petnaestodnevnih reprezentativnih priprema koje su se održavale u Baru i nastavili rad na čačanskom gradskom atletskom stadionu.

  • Produžili smo boravak u Crnoj Gori da bi nastupali na tradicionalnom prvomajskom međunarodnom atletskom mitingu u Baru. Da smo dosta kvalitetno i uspešno odradili pripreme pokazuju i postignuti rezultati na takmičenjima. Mi smo 29. aprila nastupali i na atletskoim mitingu u Draževini kod Podgorice gde je Anđela bacila kuglu 14,27m. Ujedno je proglašena najuspešnijom takmičarkom mitinga. Anđela je imala tu čast da sa osvojenim peharom stane pored najuspešnijeg takmičara u muškoj konkurenciji Mesuda Pezera, poznatog bosanskog bacača kugle, učesnika mnogih evropskih i svetskih prvenstava. Sa tim postignutim rezultatom je zvanično prvi put prebacila kuglu preko 14m, a nakon dva dana dobacila do pomenutih 14,57m. Na treninzima smo imali parametre koji obećavaju i dosta veće daljine. Vema bitno je da se nakon prošlogodišnje krize i izlaska iz poznate situacije, vrati u trenažni proces iz 2022. godine kada je bila u evropskom vrhu bacačica kugle za svoj uzrast – rekao je trener Nidžović.

On ističe da sada, kada je ostvarena norma za planetarni šampionat, Anđela ima prostora za dalji napredak.

  • Zimski deo takmičarske sezone u dvorani završili smo sa ličnim rekordom 13,26m i prvim mestom na Prvenstvu Srbije u dvorani za starije juniore. Na stadionu smo otvorili sezonu 6. aprila u Sremskoj Mitrovici na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama za seniorke, a Anđela je postignutim rezultatom 13,67m osvojila prvo mesto uz lični rekord. Trinaestog aprila, takođe u Sremskoj Mitrovici na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama, sa ostvarenim rezultatom 13,96m osvojila prvo mesto i ponovo poboljšala lični rekord. Bili bi smo veoma zadovoljni da nastavimo progresiju rezultata i do Svetskog prvenstva što bi garantovalo finale. A u finalu sve je moguće – reči su trenera Slobodana Nidžovića.