ostalo

Održana trka za “Nagradu Čačka“, dobar nastup biciklista Borca

Na putevima kroz Ježevicu i Banjicu u subotu je održana trka za “Nagradu Čačka“, koja se bodovala i za Kup Srbije.

U seniorskoj konkurenciji Ognjen Ilić osvojio je drugo mesto, kao i ekipa Borca. Kod najmlađih, dečaka do 9 godina pobedio je Damjan Dimitijević ispred Ognjena Đokanovića, a kod dečaka do 11 godina drugi je bio Vuk Jevtović.

Trka je održana na kružnoj stazi u selima Ježevica i Banjica, dužina jednog kruga je bila 7,6km.Ovo je bila druga trka u okviru ovogodišnjeg Kupa Srbije u drumskom biciklizmu za sve uzrasne kategorije. Održano je 15 traka od najmladjih do veterana. Uslovi za trkanje bili su optimalni, od vremenskih uslova, asfaltne podloge, obezbedjenja i konkurencije.

Seniori su vozili 12 krugova u ukupnoj dužini od 91,2 km. Već u prvom krugu u prvom begu odvojili su se Ognjen Ilić iz Borca i Mihailo Stolić iz Lotus tima Sombor. Znalo se i pre starta da će se najveća borba voditi izmedju biciklista iz Čačka i Sombora. Ove dve ekipe dominirale su trkom i pored učešća najboljig srpskih profesionalnih biciklista, jer je na trci učestvovao i Dušan Rajović iz ekipe protima Bahrein, kao i drugi srpski profesionalci.

Odbegli tandem je iz kruga u krug povećavao prednost i zadnji krug je odlučio pobednika. Ovaj put pobedio je biciklista iz Sombora Mihailo Stolić ispred Ognjena Ilića. Pobedu Somboraca upotpunio je Jovan Divnić koji je osvojio treće mesto. Dejan Cogoljević osvojio je peto, a Boško Veličić sedmo mesto. Ekipno prvi je bio Lotus tim iz Sombora, a drugi Borac.

Juniori su vozili zajedno sa seniorima, pobedio je Rastko Nikačević iz Tout de Fun – Beograd, a borčevi juniori Vukašin Jovančević i Filip Ćeriman osvojili su peto i šesto mesto.

U kategoriji dečaka do 9 godina, najmlađi biciklisti Borca osvojili prva dva mesta. Pobedio je Damjan Dimitrijević, drugi je bio Ognjen Đokanović, peti je bio Nemanja Savić, a šesti Jovan Gordić. Ekipa Borca osvojila je prvo mesto. Oni su vozili stazu dužine od 3km.

U kategoriji dečaka do 11 godina Vuk Jevtović osvojio je drugo mesto, David Dragović bio je četvrti, a Đorđe Stanisavljević peti. Ekipa Borca osvojila je prvo mesto. Ova kategorija vozila je jedna krug od 7,6km.

U kategoriji veterana preko 50 godina, Bojan Vasović osvojio je drugo mesto. Ova kategorija vozila je šest krugova u ukupnoj dužini od 40,6km.

Trku su pomogli brojni donatori, javna preduzeća, ustanove i pojedinci koji su dali veliki doprinos da ova sportska manifestacija prodje na visokom nivou. Ovom prilikom organizator se svima javno zahvaljuje na pomoći.