kosarka

Petar Radović odlazi iz Borca?

Za Petra Radovića, između ostalog, u minuloj sezoni pisali smo da je izabran u petorku kadetskog takmičenja. Potom, da je bio najbolji strelac i MVP lige. Košarkaš Borac Mozzarta bio je najkorisniji igrač kadetske lige sa ubedljivo najviše datih poena (648), 136 asistencija i indeksom korisnosti, 696.

Takođe, pisali smo da je Petar Radović (16), minule sezone, sedeo i na klupi Borac Mozzarta na meču protiv Crvene zvezde. Petar je tu privilegiju zaslužio  zahvaljujući i sjajnim partijma koje je imao u dresu Mladosti.

Mladi košarkaš Borac Mozzarta rođen je 05.11.2007. godine. Svojim odnosom na treninzima, talentom i igrama koje je pružao i za KK Mladost zaslužio je da se nađe u rosteru prvog tima Borca. Inače, na prve dve utakmice, za seniorski sastav Mladosti, koji se takmičio u 1.MRL Zapad, mladi Radović postigao je 35 pa 30 poena.

Radović je nastupao, na kraju sezone 2023/24 i u KLS – u, a bio je kadetski reprezentativac Srbije na Evropskom prvenstvu koje je održano u Skoplju.

Petar je igrao na više frontova, što je očigledno bilo zapaženo, pa već sada ima više dobrih ponuda da promeni sredinu. Po svemu sudeći na potezu su čelnici Borac Mozzarta.