kosarka

MARKO PAVIĆEVIĆ novi igrač Borca Mozzart!

Marko Pavićević (23, 208) pojačao je Košarkaši klub Borac Mozzart. Reč je o mladom košarkašu koji pokriva pozicije krilnog centra i centra, a do nedavno je nosio dres FMP-a.

On je prvo ime u ovom prelaznom roku u timu Saše Ocokoljića. Pavićević je mlad košarkaš, ali sa višegodišnjim iskustvom igranja u ABA ligi, tako da mu nastup na regionalnim parketima nije uopšte stran.

Svoju karijeru započeo je u Vizuri, gde je napravio prve košarkaške korake. Zatim je, kao juniorski igrač, nastupao za Crvenu zvezdu, sa kojom je potpisao prvi profesionalni ugovor. Međutim, 2019. godine poslat je u FMP, gde je započeo seniorsku košarku. Sezonu 2020/2021. proveo je kao pozajmljen igrač u Tamišu, a od 2021. godine do danas igrao je za popularne Pantere.

Što se tiče prošlogodišnjih partija u dresu ekipe iz Železnika, prosečno je igrao 12,6 minuta. Za to vreme upisivao je 5,9 poena, a imao je i 2,7 skoka.

Zanimljivo je dodati da je Marko Pavićević sa kadetskom reprezentacijom Srbije osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Dragana Stjepanović