ostalo

Humanitarni tiket u podne: Ana Prvulović tipuje za Opštu bolnicu u Svilajncu

Paraolimpijka barata s Belorusima i MOZZART simulacijama

Humanitarni tiket u podne: Ana Prvulović tipuje za Opštu bolnicu u Svilajncu

U 1.424 izdanju „Humanitarnog tiketa u podne“, s posebnim zadovoljstvom pozdravljamo paraolimpijsku stonoteniserku Anu Prvulović. Ona s pet parova, uz ukupnu kvotu 22,96 tipuje za donaciju Opštoj bolnici u Svilajncu. MOZZART po oprobanom receptu uz njenu ugru izdvaja uplatu od 10.000 dinara, s kojom dolazimo do odlične potencijalno dobitne sume u iznosu od 229.600 dunara.

Zaista, lepa cifra čeka na prolazak pet parova dame koja je ponela vicešampionsku evropsku titulu! Taj rezultat daje joj za pravo da i u budućnosti ima velike ambicije, a jedna od njih, pa zašto da ne, mogla bi biti i pobeda u igri plemenitosti.

Krenimo iz Belorusije, odnosno s utakmice VITEBSK – SLAVIJA MOZIR. Mogla bi ovo biti jedna od neizvesnijih utakmica iz današnje fudbalske ponude. Istina, Slavija je vezala remi s Ruh Brestom sa dva poraza od Isloča i Minska, ali i poraz u Kupu Belorusije od BATE Borisova, pa joj je pozitivan rezultat protiv Vitebska i više nego potreban. Neće i biti lako u gostima, budući da su do sada primili 10 golova što je u redu najlošijih defanzivnih rezultata u takmičenju. Vitebsk će tu lošu atmosferu u redovima gostujućeg tima pokušati da pretvori u svoju prednost.

„Igraću na golove, birajući tip 2-3“, reče naša gošća rođena u Svilajncu 1983. godine.

Prelazimo na drugoligaški fudbal zemlje u kojoj lopta nije stala ni kada su svi zbog pandemije okačili kopačke o klin. Bavimo se utakmicom LIDA – SLONIM. Gostujući Slonim iz prve dve utakmice u šampionatu ima pobedu i remi, tako da pred Lidom koja je sa GG, ali i 5+ ishodm poražena od Orše, ne mora da se stidi. Domaćin uz ovaj rezultat ima i remi s Naftanom. Činjenica je da je njihova igra znatno lošija od onoga što pokazuje Slonim, pa se shodno tome treba nadati da će gostujući fudbaleri nastupiti ofanzivno u pokušaju iskupljenja za dva poraza od Lide iz protrekle godine.

„Biram jedinicu“

Bavimo se utakmicom BATE BORISOV – NEMAN GRODNO, dakle vraćamo se beloruskoj eliti. Dobro nam znani BATE Borisov nije primio gol na četiri utastopne utakmice u šampionatu, savladao je Slaviju Mozir u polufinalu Kupa Belorusije, što automatski treba da brine Neman, Naime, ovaj tim je u proteklom kolu posle dva vezana remija i poraza uspeo da pobedi Energetik BGU. Ipak, BATE je večita enigma za njih, pa domaćin ni ne očekuje ništa do pobede nad timom koji im do sada nije zadavao probleme.

„Ponoavo na golove, precizno na 2-3 postignuta na susrtetu”, reče naša današnja gošća.

Slede MOZZART simulacije! Šta su one zapravo? DONELI SMO ODLUKU da se najjače evropske fudbalske lige uprkos pandemijskom embargu nastavljaju da se igraju. Tako je barem kada je reč o Mozzartovoj ponudi. Sada možete da se kladite na simulaciju mečeva koji su preostali da se igraju u stvarnosti. Rezultat i kretanje događaja na meču su simulirani i predstavljaju neki od 50.000 već odigranih pravih fudbalskih mečeva. Na primer, kladite se na meč između Juventusa i Lacija, a podaci su sa meča Vest Hem – Arsenal od pre dve godine. Tako stoje stvari, a naša gošća na stranu odvaja dva para iz ove lepeze igara.

Prvo razmatra tip za meč ATALANTA (SIM) – BOLONJA (SIM). Šta očekuje od Italijana?

“ Kombinujem, 1+I&2+II”, reče paraolimpijka odvajajući na stranu kvotu 2,00.

Za kraj, tipovanje nas vodi na meč ATLETIK BILBAO (SIM) – REAL MADRID (SIM).

„Ponovo golovi, uz GG3+ igru“, reče Ana Prvulović koja zatim govori o svom životu.

„Moje odrastanje je bilo vrlo srećno i bezbrižno, uvek praćeno sportom i folklorom. Prvobitno sam trenirala rukomet u ŽRK Radnički iz Svilajnca. U isto vreme sam igrala i u folkloru, KUD Sinđelić, takođe iz Svilajnca. Kako je vreme odmicalo, morala sam se odlučiti za jedno od ta dva, pa sam prelomila da je to ipak folklor. Ipak, posle sedam godina igračke karijere i tome je dosao kraj, ne mojom voljom. Godine 1998. doživela sam saobraćajnu nezgodu u kojoj sam zadobila tešku povredu vratnog dela kičme, dijagnoza Kvadriplegija. Od tada sam korisnik invalidskih kolica. Kako mi vedar i sportski duh nije dozvolio da klonem, odlučila sam da se borim. Na predlog drugara koje sam upoznala sticajem okolnosti, počinjem da treniram stoni tenis, 2007. god. Od tada se aktivno i profesionalno bavim ovim predivnim sportom. Učestvovala sam na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima, osvajač sam brojnih medalja, kako u singl, tako i u double konkurenciji. Moje najveće odličje, za sada, je titula vicešampionke Evrope, u pojedinačnoj konkurenciji. Tu se neću zaustaviti, treniraću i dalje i boriću se za nova ostvarenja”.

Sjajno, nema šta, a mi mu još jedanput zahvaljujemo na trudu i istrajnosti. Za kraj, Ana Prvulović izrazila je zadovoljstvo zbog učešća u našoj velikoj akciji. Stegnimo joj palčece u nadi da ćemo upisati dodatni plus u najjačoj akciji plemenitog klađenja. Treba da znate, da niko i nigde, do MOZZART-a ništa slično u kladilačkom smislu ni ne pokušava! Zato vas pitamo, da li znate da je tiket našeg stonoteniserke 1.424 po redu? Tačno toliko trajemo, zato imajte na umu, da je vaša omiljena kladionica svuda i uvek s vama, ma gde da ste.

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN